Darreres activitats

 • Excursió al Itinerari Geològic del Refugi del Rebost

  Excursió al Itinerari Geològic del Refugi del Rebost

  Dins dels actes de la Moixeró Trail, la UEC de Bagà farem aquesta excursió, per els que no tinguin tantes ganes de córrer.

  Llegir més

 • 7a Ronda nocturna per les terres de la Baronia

  7a Ronda nocturna per les terres de la Baronia

  El passat dimecres el temps no ens va deixar fer la caminada nocturna, per això dijous 19 de Juliol a les 22:00 a la plaça Galceran de Pinos ho tornem a intentar.

  Llegir més

 • Excursió a La Tossa plana de Lles

  Excursió a La Tossa plana de Lles

  La Tossa plana de Lles(2.898 m), es una ascensió clàssica a un dels miradors més bells de la Cerdanya.

  Llegir més

 • Vila de Bagà, Caminada nocturna

  Vila de Bagà, Caminada nocturna

  Dimecres 11 de Juliol a les 22:00 a la plaça Galceran de Pinos

  Llegir més

 • Audiovisual | La magia dels pedals

  Audiovisual | La magia dels pedals

  Un somni fet realitat, una realitat convertida en somni. Xerrada + Audiovisual. Una volta al món amb bicicleta: 3 anys, 55.000km i un munt d'anècdotes i experiències per explicar.

  Llegir més

 • XVIII CAMINADA POPULAR DE BAGÀ

  XVIII CAMINADA POPULAR DE BAGÀ

  Sortida de Cal Cerdanyola, al costat de la Font Nostra. Per anar-hi, des de Bagà, agafem la carretera que surt en direcció a Gisclareny i la seguim uns 2 km; just uns 50 m abans d’arribar al pont de Sant Joan de l’Avellanet, agafem la pista de terra en bon estat que surt a mà dreta i en uns 2 km serem al punt de sortida.

   Seguim la pista en direcció a la font de l'Adou, deixant a mà dreta el camí de la font del Faig; travessem el riu Bastareny a l'altura del Molí del Forat (casa enderrocada) i, just arribar al següent revolt tancat, prenem el corriol que puja a l’esquerra cap al Puig, molt fressat i ben indicat. Fem visita a l’ermita romànica de Sant Martí del Puig, situada dalt del turó en posició privilegiada per controlar bona part de la Vall del Bastareny.

  Desfem les nostres passes i baixem per anar a buscar la pista principal que puja a Murcarols, però abans d’arribar-hi prenem un corriol a la dreta que enllaça amb una pista secundària que s’enfila pel torrent del Puig. La seguim cap amunt i, després d'una estoneta de remuntada agradable, haurem de parar compte, ja que cal trencar cap a la dreta per un caminet secundari que no es veu gaire. Pugem ràpidament fins al collet de la Molina i fem un canvi sobtat de vessant per baixar bruscament per bosc frondós fins al naixement del Bastareny, també anomenat font de la Dou. Val la pena aturar-nos-hi un moment per veure com l'aigua brolla entre les roques i es precipita pocs metres més avall en una bella cascada, sovint immortalitzada pels fotògrafs.

  Continuem per la pista que puja cap a Monnell però aviat trencarem a l'esquerra per la pista que mena al salt de Murcarols. Visitem el Salt i continuarem amunt
  per la llera del riu, aviat una curta pujada ens enllaçarà amb la pista que mena
  a la Muga. Una mica més amunt en uns planells aprofitarem per esmorzar.

  Ja amb la panxa plena la pista de suau i mantinguda pujada ens permetrà ascendir pel torrent per on davallen les clares aigües del Cadí i la Moixa; més endavant la pista s'acaba i neix un camí que continua aigües amunt pel costat del torrent; ben aviat canvia de direcció i en poca estona, dins una vegetació exuberant ens apareixen les runes centenàries de la Muga. A l'altre costat de l'obaga podrem veure una esplèndida fageda que a la tardor ens permetria veure uns contrastos
  de colors increïbles.

  Seguim per un camí planer i recòndit que travessa clotades i carenes, i passa per la font de l'Heura, escassa d'aigua i on es fa difícil de beure; més endavant, en
  un tombant de la carena, ens trobem la bella ermita romànica de Sant Romà d'Oreis, en ruïnes però que encara manté una bona part dels seus murs i la porta d'entrada d'arc de mig punt. No us perdeu les magnífiques panoràmiques de bona part de la vall del Bastareny.

  Ara baixem per un camí que tot serpentejant ens conduirà en poca estona fins al torrent de Monnell, i d'aquí fins a la casa de Monnell per camí més planer.

  Per acabar, ara per pista ampla i transitada, tornarem al lloc d'inici de la caminada.

   

  Observacions

  • Sortida a les 8 del matí des de La Salle / Font Nostra, a 4 km de Bagà

  • La inscripció es farà al mateix lloc de sortida a partir de 2/4 de 8.

  • A cada caminant se li donarà un braçalet que haurà d’exhibir

   als controls.

  • El recorregut és de (+ / -) 12 km de longitud i 725 m de desnivell.

  • La caminada es desenvoluparà per camins de muntanya, senyalitzats amb cintes i pals de plàstic.

  • Es donarà un bon esmorzar i pel camí hi haurà controls d’avituallament.

  • Els controls estaran connectats telefònicament i hi haurà diferents punts en els quals es podrà abandonar la caminada.

  • Altitud de la sortida: 900 m; Altitud màxima: 1.300 m.

  • El preu d’inscripció és de 8 euros.

  • A l’arribada s’entregarà un record de participació.

  • L’organització no es fa responsable dels incidents que es puguin produir, però vetllarà al màxim perquè no es produeixin.

  Llegir més

 • XIII Caminada Popular Vallcebre

  XIII Caminada Popular Vallcebre

  Cada participant portarà una targeta identifcativa que haurà d’exhibir en els controls corresponents. El recorregut estarà senyalitzat amb cintes de plàstic de colors, la distancià del recorregut serà de 14,6 km amb un desnivell acumulat de 956 m.

  Llegir més

 • BAIXADA DE FAIES 2018

  BAIXADA DE FAIES 2018

  El 24 de Desembre es realitzarà una activitat cultural relacionada amb la baixada de Faies.

  Llegir més

  Rep les nostres activitats